Aprašymas
Maistinės Kanapių Sėklos
Nepelnytai primiršta tradicinė lietuviška maisto kultūra. Kanapių sėklos atrandamos iš naujo dėl savo išskirtinių maistinių savybių.
Kanapės sparčiai populiarėja dėl išskirtinio omega 3 ir omega 6 rūgščių balanso.
Kanapių sėklose aptinkamų žmogaus organizmui naudingų medžiagų sąrašas pakankamai ilgas: A, D, E ir B grupės vitaminai, kalcis, geležis, magnis, manganas, fosforas, kalis, cinkas ir kt.
Kanapių sėklos yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Kokybiški kanapių sėklų baltymai puikiai tinka pakeisti mėsos ar pieno baltymus.
Lukštentos kanapių sėklos slopina apetitą ir mažina potraukį saldumynams.
Tradicinėje medicinoje kanapių sėklos siejamos su atminties gerinimu bei nerimo ir depresijos gydymu.
Kanapių sėklų galite įberti į sveikuoliškus kokteilius. Kanapių sėklas galima daiginti, gaminti iš jų pieną.
Sėklomis gardinti salotas, košes, berti į kepinius vietoj riešutų.
Kanapių sėklose esančios riebiosios rūgštys pasižymi savybe mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
Kanapių sėklose esančios skaidulos gerina virškinimą, valo organizmą ir greitina medžiagų apykaitą, todėl rinkitės šias sėklas įvairių kasdienėje mityboje vartojamų patiekalų praturtinimui.
Sudedamosios dalys:
100% natūralios nelukštentos kanapmių sėklos.
Laikymo Sąlygos:
Laikyti švariose, gerai vėdinamose patalpose. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C
Auginta Lietuvoje
Subalansuotai mitybai palaikyti taip pat rekomenduojame kanapių sėklų baltymus-proteiną.
Maistinė vertė | 100 g |
Energinė vertė | 1898 kJ |
460 kcal | |
riebalai | 32,0 g |
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 3,2 g |
angliavandeniai | 7,4 g |
iš kurių cukrų | 7,4 g |
baltymai | 20,0 g |
druska | 0,10 g |
Kauno parduotuvė – Kanapės Kaune.